Direktlänk till inlägg 14 november 2013
Egengjord majonnäs går verkligen snabbt och lätt att göra. Jag gör med stavmixer och det blir klart på nån minut.
Här kommer receptet:
Alla ingredienser ska ha samma temperatur.
1 ägg
1 msk senap eller 1 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex rapsolja
Lägg alla ingredienserna i en mixerbägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i. Häll över i en glasburk och förvara i kylskåp.
Håller ca 1 vecka i kylskåp!
- See more at: 56kilo.se
Idag åt jag majonnäsen på ett fröknäcke med räkor.
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|