Direktlänk till inlägg 18 november 2013
Jag älskar kål av alla dess slag. Vad slår en härlig pizzasallad som även håller sig 1 vecka i kylen?
En stor sats pizzasallad
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålshuvud
1 1/2 dl rapsolja
ca 3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel så blir tunt och gott. Lägg salladen i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Låt rinna av. Blanda ihop olja, vinäger, vatten, salt och peppar. Lägg salladen i en skål och häll över oljeblandningen. Blanda runt ordentligt! Låt den svalna och förvara sedan i kylskåp. Salladen är lika god till pizza som att äta den bara som den är och perfekt tillbehör för oss som äter lågkolhydratskost.
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|