Alla inlägg under november 2013
Klockan 23.30 lördagkväll blev K väldigt hungrig så vi bestämde oss för att göra hemmagjorda köttbullar.
Goda blev dom. Perfekta att servera vid julbordet!
Det här behöver du:
500 g köttfärs
2 paket bacon
2 ägg
1,5 dl vatten
1/2 msk Fiberhusk
2 tsk mandelmjöl
1 msk oregano
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk vitpeppar
1 vitlöksklyfta
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 225° (går även att steka i panna).
Blanda Fiberhusk och mandelmjölet med vattnet och låt svälla några minuter.
Blanda köttfärsen med resterande ingredienser och rör sedan ner vattenblandningen.
Rulla fina köttbullar till önskad storlek, jag gör dom ganska stora. Linda sedan runt 1 baconremsa runt köttbullarna.
Grädda ca. 10 - 15 minuter beroende på storlek.
Du kan dela en köttbulle på 2, om du inte ser någon rosa färg inuti så är dom klara.
Ha inte i dom för länge så dom inte blir torra utan dom ska vara saftiga och goda!
Smaklig måltid!
/Cilja
Gårdagens lunch bestod av sesampanerad kycklingfilé med vitkålssallad, kokt broccoli och bearnaise.
Sesampanerad kycklingfilé
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingfiléerna med curry, cayennepeppar, salt och peppar. Ringla över olja och strö över sesamfrön. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
/Veronica
Serverade mig själv lite lyx - nyttig kaka med LCHF-glass på hallon och kokosgrädde
Du behöver:
Gör så här:
Kakan är rätt mäktig så skär den gärna i mindre bitar och frys in för fler njutbara stunder eller bjud hela kvarteret på en härlig och nyttig chokladkaka!
/Sonja
Den här syrliga födelsedagstårtan gjorde succé på svärmors kalas. Mandeltårtbotten, lemoncurd, hallon och syrlig grädde. Lemon curd är oslagbart och går att använda på bröd, till glass och massa mer.
Ingredienser:
Tårtbotten:
3 äggvitor
0,75 dl sötning (t.ex. stevia, agavesirap eller honung)
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl mandelmjöl
Lemoncurd:
3 ägg
0,75 dl sötning
Rivet skal från 1 citron
120 ml nypressad citronsaft, ca 2 citroner
6 msk kokosolja
Fyllning:
3 dl hallon
1 dl turkisk yoghurt
3 dl vispgrädde
4 msk sötning
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Tårtbotten:
Lemoncurd:
Fyllning:
För paleo, byt ut grädde och turkisk yoghurt mot kokosgrädde.
/Veronica
Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Mandlarna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten eller som jag gjorde i 3 mindre formar.
Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.
Fyllning
Njut!
/Cilja
Dagens äggröra ville jag skulle vara mer mättande. Jag behöver få i mig mer fett för att jag ska hålla mig mätt.
Ingredienser:
- 5 skivor kalkon
- getost
- 5 ägg
- en skvätt rismjölk
- lite majonnäs
Skär kalkonskivorna i mindre bitar.
Gör samma sak med osten.
Vispa ihop ägg och en skvätt rismjölk/havremjölk/kokosmjölk i en bunke.
Häll äggblandningen över ost- och skinkblandningen.
Rör om då och då tills röran fått önskad konsistens. Blanda i lite majonnäs för extra fet äggröra.
Smaklig måltid!
/Sonja
Idag äter vi veckans vegetariska måltid. Den består av broccolisoppa, lchf och paleo.
Ingredienser:
Gör så här:
Kokosmjölk går i de flesta recept att byta ut mot grädde, havregrädde eller liknande. Det bästa är ifall järnet i tex broccolin ej blandas med mejeriprodukter eftersom det kan göra att kroppen inte tar upp järnet lika bra.
Smaklig måltid!
/Veronica
En supersnabb LCHF bärglass! Mixa frysta bär, tillsätt en klick turkisk yoghurt och rör om. Smaksätt med vaniljpulver och söta med valfri sötning om du tycker det behövs. Servera direkt!
/Veronica
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|