Direktlänk till inlägg 26 december 2013
Dom här frallorna innehåller lite mer kolhydrater men jag gör dom till mina barn ibland. De innehåller bovete som inte är ett sädesslag och är helt naturligt glutenfritt. Dom här bröden är glutenfria och mjölkfria.
Ingredienser:
1 dl bovetekross
1 dl vatten
1 tsk salt
25 g kokosolja
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl kokosmjölk
1 dl sesamfrön
2 ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp bovete, vatten och salt i en kastrull.
3. Ta av kastrullen från plattan och rör i kokosoljan, låt svalna.
4. Blanda fiberhusk, bakpulver och sesamfrön och blanda ner i gröten tillsammans med kokosmjölken.
5. Vispa äggen till ett tjockt skum och blanda i smeten. Låt svälla i en halvtimme.
6. Fukta händerna och forma frallor.
7. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt brödet svalna innan du skär upp det. Förvara i frysen så håller det sig bäst.
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|