Dessa Protein-bollar är perfekta att ha då du snabbt vill få i dig något eller om du känner dig extra sötsugen!
Ingredienser:
- 100 gram ghee/smör
- 70 gram mandelmjöl
- 65 gram riven kokos
- 40 gram sötströ
- 1 msk proteinpulver (jag använder jarrow formulas - brown rice protein från iherb)
- 2 krm vaniljpulver
- 1/2 liten citron
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Om du inte har någon av dem så kan du byta ut det till något annat och det går även att skippa proteinet helt. Rör ner det rumsvarma smöret. Riv ner skalet på halva citronen. Tillsätt citronsaft tills smeten har blivit rullvänlig. Rulla små bollar.
/Cilja
Elli
10 januari 2014 16:43
Hej! Vad är sötströ egentligen? Vad innehåller det, när man läser på förpackningen låter det inte så naturligt. Jag uppever det även som att sötströ och andra sötningsmedel som olika typer av sirap triggar sötsuget lika mycket som socker.
Har ni förslag på recept som är goda men inte innehåller sötningsmedel?
Systrarna
11 januari 2014 11:52
Hej! Sötströ är en blandning av stevia och erythritol(sockeralkohol). Stevia är egentligen en växt, men när man använder den som sötningsmedel bör man veta att den inte har sin naturliga form och egenskaper. Stevia i sin färska eller torkade rena form är inte godkänd att säljas som livsmedel i Sverige och därför svårare att få tag på. Det som finns i Sötströ är raffinerad stevia och är inte lika hälsosamt. Jämför du däremot med socker så är det bättre då det inte höjer blodsockret. Vanligt socker har ju även en rad dåliga egenskaper. Alla väljer själv vad man vill söta med, alla sötningar har sina dåliga sidor och bra sidor. Jag brukar försöka att inte äta sötsaker för ofta, det är ju trots allt sötsaker. Jag brukar variera med olika sorters sötning för att inte äta för mycket av en viss sort. Det som urskiljer stevia och erithyrol från tex Agave och honung är att de inte höjer blodsockret.