Direktlänk till inlägg 15 januari 2014
Med inspiration från Jills mat så har jag lagat långkok med kyckling. När den tillagas på låg värme blir den riktigt mör och saftig. Serveras med ugnsrostade grönsaker och bearnaise.
Ingredienser:
900 g kycklingfilé
1 gul lök
1 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 msk ekologisk grillkrydda
1 msk fisksås
salt och peppear
1/2 dl tomatpuré
2 msk soya
2 msk vinäger
2 msk senap
2 dl vatten
Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Stek den i olja i gjutjärnsgryta och tillsätt kryddorna.
2. Lägg i kycklingen och salta och peppra runt om.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och sänk värmen så att det bara småputtrar. (Hellre för låg värme än för hög)
4. Lägg på locket på grytan med aluminiumfolie emellan så att det sluter tätt. Låt puttra i två timmar.
5. Servera med ugnsrostade grönsaker och beasås.
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|