Alla inlägg under januari 2014

Av Systrarna - 21 januari 2014 11:45

 


Med inspiration från "ryska dockor" har jag gjort pannkakor. Här kommer min version av receptet.


Ingredienser:


6 ägg

2 dl mjölk

1/2 dl kokosolja

2 msk kokosmjöl

2 msk mandelmjöl

2 tsk fiberhusk

2 tsk salt


Gör så här:


1. Vispa ihop ägg och mjölk.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa.

3. Stek pannkakorna på medelvärme.

4. Lägg bär på pannkakorna och rulla ihop.




Av Systrarna - 20 januari 2014 12:00

 

   

 

24 skivor 

 

Det här behöver du: 

  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 5 dl fet yoghurt

Gör såhär:


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna.

3. Vispa äggen pösiga (det tar en stund).

4. Smält smöret.

5. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna.

6. Låt degen svälla i 10 minuter.
7. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över.

8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.


Det går även utmärkt att göra detta bröd som frallor :)

/Cilja


- See more at: 56kilo

Av Systrarna - 19 januari 2014 11:45



En enkel middag som är väldigt god! Krydda fisken med salt, peppar och ekologisk grillkrydda. Stek några minuter. Koka broccoli och blanda med skivad kokt ägg och smör. Vill du äta mjölkfritt byt ut smöret mot majonnäs. Smaka av med salt och peppar. 


/Veronica 

Av Systrarna - 18 januari 2014 12:00


Idag var jag lat med lunchen och gjorde en snabb men god köttfärssås. Serverade med en rejäl portion guacamole!


Det här behöver du:

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl grädde/kokosgrädde/havregrädde
  • 1 msk senap
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 1 tsk grönsaksbuljong (Biofoods utan jäst & socker)
  • 2 dl krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 4 krm torkad basilika
  • 2 tsk oregano
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • örtsalt
  • kokosfett till stekning

Gör såhär:

  1. Bryn färsen i kokosfettet på hög värme, tillsätt den hackade löken när färsen nästan är färdigbrynt.
  2. Tillsätt vattnet och buljongen, småkoka tills vattnet dunstat bort lite grann.
  3. Tillsätt krossade tomater, senap, tomatpuré, basilika, oregano, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt örtsalt. Låt hetta upp riktigt ett par minuter under omrörning.
  4. Tillsätt sedan grädden till köttfärssåsen, låt puttra 5-7 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer efter smak.

Av Systrarna - 17 januari 2014 11:45



Saffran är gott även efter jultider. Det går även att skippa saffranet och lägga till kanel, kardemumma eller annan smaksättning. Gör dem med kokosfett om du vill göra helt mjölkfria!




Ingredienser:


70 gram rumsvarmt smör eller kallpressat kokosfett

2 ägg 

2 msk honung eller sötströ

1,5 krm saffran

4 dl mandelmjöl

2 msk pofiber

4 tsk kokosmjöl

4 krm bakpulver

2 krm vaniljpulver

40 g mandlar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grafer

2. Vispa ihop smör, saffran och sötning med elvisp. Använder du honung blir kakorna en aning mjukare, men väldigt goda ändå!

3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.

4. Blanda ner resten av ingredienserna och blanda ihop.

5. Forma degen till två längder på bakplåtspappersklädd plåt.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

7. Ta ut plåten och sänk till 120 grader. Skär längderna i bitar och grädda i ca 40 minuter till. Om kakorna verkar bli brända så sänk värmen. Ha kvar kakorna på eftervärme om det behövs. Kakorna stelnar ytterligare lite när dom svalnar. 

 

 

/Veronica 

Av Systrarna - 16 januari 2014 13:00



 


Pizzabotten:

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl riven ost av valfri sort
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten

Gör såhär:

  1. Sätt på ugnen 225°
  2. Rör sedan ihop alla ingredienser i en bunke och låt blandningen svälla i cirka 10 minuter
  3. Bred ut på en plåt eller forma till 2 runda pizzor
  4. Förgrädda pizzabottnen i ugnen 10 minuter

Fyllning:


  • 300 g krossade tomater
  • 50 g tacosås
  • 400 g riven pizzaost
  • 250 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 paket bacon
  • 200 g skinka (jag använde alspånsrökt ryggfile)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kryddor. Alt. Oregano, vitpeppar, örtsalt, paprikakrydda

Gör sådär:

  1. Stek köttfärsen 
  2. Blanda krossade ekologiska tomater med tacosåsen och valfria kryddor, mixa. Bred ut på pizzabotten!
  3. Lägg på all köttfyllning, klicka på 2 ägg och strö över riven ost.
  4. Grädda pizzan till den har fått en önskad färg.

/Cilja

Av Systrarna - 15 januari 2014 09:48



Med inspiration från Jills mat så har jag lagat långkok med kyckling. När den tillagas på låg värme blir den riktigt mör och saftig. Serveras med ugnsrostade grönsaker och bearnaise. 



Ingredienser:


900 g kycklingfilé 

1 gul lök

1 tsk chiliflakes

1 tsk paprikapulver

1 tsk kanel

1 msk ekologisk grillkrydda

1 msk fisksås

salt och peppear

1/2 dl tomatpuré

2 msk soya

2 msk vinäger

2 msk senap

2 dl vatten


Gör så här:


1. Skala och hacka löken. Stek den i olja i gjutjärnsgryta och tillsätt kryddorna.

2. Lägg i kycklingen och salta och peppra runt om. 

3. Tillsätt resten av ingredienserna och sänk värmen så att det bara småputtrar. (Hellre för låg värme än för hög)

4. Lägg på locket på grytan med aluminiumfolie emellan så att det sluter tätt. Låt puttra i två timmar.

5. Servera med ugnsrostade grönsaker och beasås.






/Veronica 

Av Systrarna - 14 januari 2014 12:00

 
 

Idag åt jag helt fantastiskt goda amerikanska pannkakor eller som ryskadockor även valde att kalla dom, Ryska oladji plättar. Hur som helst kommer receptet från henne och dom är verkligen värda att prova. Sådär lagom fluffiga och mjuka i smaken! Blir nästan sugen på att göra dom igen medans jag skriver detta inlägg :)
 
Du behöver:
 
  • 4 ägg
  • 0,5 dl smetana
  • 50 g smält smör
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0,5 dl kokosnötmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör eller kokosfett till stekning
 
Så här gör Du:
 
  1. Vispa ägg fluffigt, blanda ner grädde, smör och vanilj.
  2. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
  3. Låt smeten stå en stund och svälla.
  4. Stek små pannkakor i mycket smör/kokosfett på medelvärme.
  5. Servera med en uppvispad blandning av 1,5 dl kokosmjölk (Garant), 1 dl smetana & 3 dl valfria bär.

Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards