Alla inlägg under februari 2014
Blåbärs-mugcake
Det här behöver du:
Gör såhär:
Ingredienser:
1 dl hallon
1 avokado
2 dl mandelmjölk
1 näve bladspenat eller andra gröna blad
1 pressad citron
1 tsk honung (kan uteslutas)
Mixa ingredienserna och servera!
/Veronica
Idag åt vi lövbiff som hade legat i marinad över natten. Denna festliga måltid är superenkel att göra, du behöver bara förbereda dig dagen innan.
Du behöver:
Blanda alla ingredienser och häll dem sedan i en plastpåse och lägg i köttet. Knyt påsen ordentligt och låt ligga i kylskåp över natten. Stek sedan lövbiffen dagen efter i smör i omgångar i het panna, 15-30 sekunder per sida. Jag åt det med stekta grönsaker, blomkål, grönkål och broccoli.
Chiafrön är rika på omega3 och fibrer. Servera som en gröt med frukt eller bär. Perfekt mellis till både barnen och dig själv!
Ingredienser:
2 dl havre-, ris-, eller mandelmjölk
3 msk chiafrön
blåbär
kokosmjölk
Gör så här:
1. Blanda chiafröna med mjölken och rör om.
2. Ställ i kylen och rör om efter ca 15 minuter.
3. Låt stå och svälla i tre timmar eller längre.
4. Servera med blåbär och en skvätt kokosmjölk.
/Veronica
Ingredienser:
70 gram rumsvarmt smör eller kallpressat kokosfett
2 ägg
1/2 msk honung eller sötströ
2 krm kardemumma
4 dl mandelmjöl
8 tsk kokosmjöl
4 krm bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop kardemumma och sötning med elvisp. Använder du honung blir skorporna en aning mjukare, men väldigt goda ändå!
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
4. Blanda ner resten av ingredienserna och blanda ihop.
5. Forma degen till två längder på bakplåtspappersklädd plåt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
7. Ta ut plåten och sänk till 120 grader. Skär längderna i bitar och grädda i ca 40 minuter till. Om kakorna verkar bli brända så sänk värmen. Ha kvar kakorna på eftervärme om det behövs. Kakorna stelnar ytterligare lite när dom svalnar. Håll utkik på dom då och då för dom kan lätt bli brända!
Njut med ett tjockt lager smör :)
/Cilja
Korv stroganoff är snabb vardagsmat. Gör den med en korv med högre kötthalt så blir den hälsosammare.
Ingredienser:
400 g korv med hög kötthalt
1 gul lök
4 dl grädde av havre, kokos eller mandel
1 dl passerade tomater eller chilisås
4 msk tomatpuré
Salt och peppar
Oregano
Gör så här:
1. Skär korven i mindre bitar. Hacka löken och stek korv och lök tills de fått lite färg.
2. Tillsätt grädde, passerade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt koka upp och rör om.
3. Låt sjuda några minuter så att smakerna kommer fram.
4. Serveras förslagsvis med nudlar och broccoli.
/Veronica
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|