Direktlänk till inlägg 5 mars 2014
Tekakor
Så här gör du dessa underbara tekakor:
5 ekologiska ägg
100 kokosfett
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
3 krm salt
1,5 tsk bakpulver
1 msk linfrön
1 msk pumpakärnor
1 msk solrosfrön
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 200°
2. Smält kokosfettet och låt det svalna något.
3. Vispa äggen med elvisp så att det blir riktigt fluffigt (ett par minuter).
4. Vänd ner kokosfettet och blanda om ordentligt.
5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i äggsmeten.
6. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
7. Forma till 6st runda, något platta kakor (ca 1 cm) och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
8. Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.
P.s Du kan variera fröna efter egen smak eller ta bort dom helt.
Njut gärna med en varm kopp grönt te! /Cilja
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|