Direktlänk till inlägg 12 mars 2014
En härlig risotto som du kan variera efter egna behov. Uppskattat av stora som små!
Ingredienser:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
1/2 ekologisk buljongtärning
1 stor riven morot
400 g krossade tomater
1/2 dl chilisås
Ekologisk grillkrydda
Salt och peppar
1 dl riven vitkål
4 portioner svart ris
Färsk persilja
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningar.
2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen.
3. Tillsätt resterande ingredienser utom ris och persilja.
4. Låt koka upp och låt sedan sjuda i ca 15 minuter, gärna längre.
5. Blanda ihop riset med köttfärsen och strö över färsk persilja.
För lchf, byt ut riset mot exempelvis "blomkålsris".
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|