Direktlänk till inlägg 30 mars 2014
Här kommer ett recept på supergoda naturligt glutenfria bröd. Brödet är även mjölkfritt och äggfritt. Det här brödet bakar jag alltid till barnen och bjuder även på när jag har vänner på besök. Ingredienserna är lätta att få tag på och brödet är lätt att baka, trots den lite längre jästiden. Det är nog det godaste glutenfria brödet jag ätit!
Jag skriver ingrediensera i vikt, då vet man att man alltid får samma goda resultat. Psylliumfröskal och fiberhusk väger lika mycket men skiljer sig en del i volym, väger du får du alltid rätt mängd.
Ingredienser:
50 g jäst
60 g olja
25 g honung
1250 g rumsvarmt eller kallt vatten/ havremjölk
300 g bovetemjöl
200 g rismjöl (gärna brunt ris)
250 g havregryn
1 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
50 g psylliumfröskal eller fiberhusk
Gör så här:
1. Rör ut jästen i oljan och honungen.
2. Tillsätt vattnet, bovetemjöl och havregrynen och rör om för hand eller i en assistent.
3. Blanda rismjöl, salt, bakpulver och psyllium i en separat bunke och häll i smeten.
4. Rör om noga, degen tjocknar varteftersom psylliumet sväller.
5. Låt jäsa under bakduk i två timmar.
6. Klicka ut degen på bakplåtspapper, forma bullarna med en slickepott eller inoljade händer.
7. Låt jäsa i 1 h på plåten.
8. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
9. Låt bröden svalna helt och skär sedan upp och njut.
10. Brödet håller bäst i frysen, godast är att ta fram och rosta när du ska äta!
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|