Direktlänk till inlägg 30 april 2014
En saftig, god naturligt glutenfri limpa. Limpan är gjord på bovetemjöl som är en ört och naturligt glutenfritt. Jag vill återigen poängtera att resultatet alltid blir bra om du väger ingredienserna istället för att mäta.
Ingredienser:
5 dl vatten
25 g jäst
1/2 dl honung
20 g majsstärkelse
220 g bovetemjöl
100 g rismjöl
1/2 tsk salt
35 g fiberhusk/ psylliumfröskal
Gör så här:
1. Lös upp jästen i vattnet.
2. Tilsätt alla ingredienser utom fiberhusken och blanda till en slät smet.
3. Blanda ner fiberhusk och rör om tills degen tjocknar.
4. Låt degen vila till dubbel storlek, ca 60 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Stjälp degen i en smord form, ca 1,5 liter.
7. Låt jäsa 30 minuter till.
8. Grädda i mitten av ugnen 45-50 minuter. Kolla med termometer för perfekt resultat, brödet ska ha en innertemperatur på 96 grader.
9. Låt brödet svalna helt innan du skär upp.
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | |||||||
|