Alla inlägg under april 2014
Det här behöver du:
1. Skär köttet i tunna strimlor. Bryn dem med i smör.
2. Hacka upp löken och stek med köttet. Låt curryn bryna med någon minut.
3. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka ca. 15 min.
/Cilja
Ett tips för er som vill minska på plast i samband med maten. En vattenflaska som du kan ha kaffe, te eller bara vatten i. Och en matlåda som tål diskmaskin och micro. Produkterna är gjorda av 100% naturmaterial och är till och med komposterbara. Jag köpte dom här på Coop forum och är väldigt nöjd med dom, snygga är dom också. Det känns som kvalitativa produkter och vem vill inte minska på gifterna i vardagen?
/Veronica
1. Tina fisken om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Torka av fisktärningarna och lägg i en smord, ugnssäker form.
4. Smält matfettet i en kastrull. Häll i kokosmjölken och majonnäsen, koka upp under omrörning och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt örtsalt, kycklingkrydda och vitpeppar. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg på hackad grönkål och citronskivorna på fisken. Strö på dill och oregano.
6. Krydda med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca.20 minuter.
/Cilja
Känner du att du ätit för lite grönsaker så kan du boosta med den här snabba goda soppan. Med några få ingredienser får du en snabblagad och god rätt!
Ingredienser:
800 g broccoli
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk currypaste
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Ekologisk grillkrydda
Vatten
En skvätt kokosmjölk
Gör så här:
1. Fräs löken med currypaste i lite fett.
2. Tillsätt broccolin häll i vatten och en skvätt kokosmjölk så att det nästan täcker.
3. Låt koka tills broccolin är mjuk.
4. Mixa soppan slät och servera med sötpotatis rostad i ugnen.
/Veronica
Det här behöver du:
Gör såhär:
1. Krydda på ordentligt och rör ihop allting. Låt stå i ca. 30-40 min med omrörning emellanåt.
2. Sätt på ugnen på 175°
3. Rosta till dom fått en gyllene färg. Håll utkik då dom kan plötsligt bli brända å då smakar dom blä!
4. När dom är klara, häll över i en sil och lät överflödigt fett rinna av, torka på bakplåtspapper.
/Cilja
Består av; finncrisp med kalkon och gurka, stekta champinjoner, äggröra, bacon, citronvatten och turkisk yoghurt med kokosflingor och nötter.
/Veronica
Skinkröra som är perfekt att ha till allt möjligt, i salladen, på snittarna eller på brödet.
1. Strimla skinkan tunt.
2. Smula ner fetaosten.
3. Dela ägget i en äggskärare åt båda hållen.
4. Blanda med senap, majonnäs, ägg och vänd i örter, citronpeppar.
5. Smaka av med salt och peppar.
Väldigt gott ihop med microbröden! :)
Det godaste sättet att tillaga vit fisk på är att panera, det går hem hos alla i familjen.
Ingredienser:
1 paket vit fisk (400 g)
1 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk ekologisk grillkrydda
1/2 tsk lökpulver
Salt och peppar
3 dl kokosmjölk eller havregrädde
Gör så här:
1. Dela fisken i avlånga bitar, den får gärna vara lite fryst så är det lätt att skära fina bitar.
2. Doppa fisken i ägg och sedan i mandelmjöl, pofiber och kryddor.
3. Stek på hög värme i mycket smör eller olja runt om så att det blir en fin yta på fisken.
4. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölk och ev mer kryddor.
5. Låt puttra med kock tills fisken precis är genomstekt.
/Veronica
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | |||||||
|