Direktlänk till inlägg 20 maj 2014
Thai kyckling med smak av green curry & ingefära
Du behöver:
Gör såhär:
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
2. Häll i kokosfettet i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
3. Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
4. Värm en wok eller en stekpanna, lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
5. Tillsätt skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
6. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
7. Lägg i vattenkastanjer och bambuskott och koka i 5 minuter innan servering.
8. Smaka av med mer currypasta om det behövs.
Jag serverade det med ungsstekt sötpotatis i skivor, så underbart gott! Synd att min man hatar kokos (hur kan man?) annars skulle detta serveras betydligt oftare.
/Cilja
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|