Direktlänk till inlägg 29 september 2014
Som vissa av er kanske vet befinner jag mig i Summerland, Kanada. Här finns det stort utbud av frukt och grönt, jag försöker att ta vara på säsongens ljuvligheter. Just nu råkar en av dom vara pumpa! Ååh vad jag älskar att exprimentera med denna goda sak. Här kommer ett av recepten som vi åt igår:)
1 dl pumpapuré
1/2-1 dl honung (jag tog 1/2 och det räckte gott och väl för mig som är van vid osötat)
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk havssalt
1/2 msk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nötsmör
1 tsk malen nejlika
1. Blanda pumpa, honung och ägg i en matberedare.
2. Blanda de torra ingredienserna och häll den sakta i matberedaren så att de blandad väl.
3. Smörj en form ca 20*20cm med smör eller kokosolja.
4. Grädda i ugnen 30-35min i 125 C°.
5. Toppa ev. med kokosgrädde och lite hjortron.
Ha en underbar vecka alla kära läsare och kom ihåg att njuta av livet!
/Cilja
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|