Direktlänk till inlägg 7 oktober 2014
Receptet på den här goda nötosten kommer från Renee Voltaire. Ingredienserna hittar du på hälsokosten eller beställer på nätet, om du inte hittar dom i matvarubutiken. Det går även bra att göra halva satsen första gången du gör osten :) Perfekt pålägg på smörgåsen!
Ingredienser:
300 g cashewnötter, blötlagda 2-4 h
1 kapsel probiotikapulver
2,5 dl vatten
1/4 tsk salt
2 tsk näringsjäst/ "bjäst"
1 tsk citronjuice
Valfri asmaksättning, tex vitlök, basilika, soltorkade tomater, gräslök mm. Endast fantasin sätter stopp!
Gör så här:
1. Blötlägg cashewnötterna minst 2 timmar, skölj och sila dom.
2. Tillsätt sedan 2,5 dl vatten och mixa till en slät massa. Tillsätt probiotikapulver och rör om noga.
3. Lägg massan i en tät sil eller i en nötmjölkspåse och låt överflödigt vatten rinna av.
4. Ställ i rumstemperatur och låt fermentera i 24 timmar.
5. När osten stått i 24 timmar tillsätter du resten av ingredienserna och rör om noga.
7. Förvara i burk med lock i kylen, håller ca en vecka.
Lycka till!
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|