Direktlänk till inlägg 6 november 2014
Nutella är så gott och perfekt att göra en nyttig variant själv. Det går snabbt att göra och finns många användningsområden. Bre på smörgås eller fyll en kaka. Du väljer själv hur söt du vill göra den.
Ingredienser:
200 g hasselnötter
2-3 msk kakao
Valfri sötning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg nötterna på en plåt och rosta i 5-10 minurer, tills skalet börjar lossna. Vakta så att de inte bränns.
3. Låt svalna och häll över nötterna i en kökshandduk.
4. Gnugga nötterna så att skalet lossnar.
5. Lägg nötterna i en mixer/ matberedare och kör i ca 10 minuter.
6. När du mixat tillräckligt länge får du en len smör, tillsätt då kakao och eventuell sötning. Smaka av hur mycket du vill ha.
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
|