Direktlänk till inlägg 17 november 2014
En ny middagsfavorit här hemma är hel kyckling i ugn. Det är bara att krydda och sen sköter kycklingen sig själv i ugnen.
Ingredienser:
1 hel kyckling
Salt och peppar
Ekologisk grillkrydda
1 paprika
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
Gör så här:
1. Blötlägg lergrytan i vatten i ca 20 min.
2. Krydda kycklingen ordentligt runt om och inuti. Jag kryddar rikligt med salt, peppar och ekologisk grillkrydda.
3. Ansa och dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem i botten av grytan.
4. Lägg över kycklingen och krydda lite extra.
5. Lägg grytan i kall ugn och slå sedan på ugnen på 200 grader.
6. Tillaga kycklingen i ca 1,5 timme eller tills den är genomstekt.
Tips! Använd gärna skyn till en god sås!
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
|