Direktlänk till inlägg 25 november 2014
Idag åt vi en riktig lyxlunch! Stekt kyckling med smörstekt sparris och lök, kokt broccoli och blomkål och stekt bacon. Och så bearnaisesås till det. Bearnaisesåsen var riktigt lätt att göra och så god!
Recept på bearnaisesås:
250 g smör
1 lök
1/2 dl vatten
1/4 dl vitvinsvinäger
3 äggulor
Dragon
Vitpeppar
Salt och peppar
Smält smöret i en kastrull. Koka hackad lök i vatten och vinäger med vitpeppar och dragon. Koka tills hälften av vätskan återstår. Sila bort löken. Lägg tre äggulor i en mixerbägare och tillsätt lökskyn. Mixa och tillsätt det smälta smöret i en fin stråle. Mixa hela tiden! Salta och peppra.
Smaklig måltid!
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
|