Senaste inläggen

Av Systrarna - 21 december 2013 20:47


Den här skinkpajen har en jättegod botten med mandelmjöl. Den är glutenfri och även mjölkfri om man så vill.



Pajdeg:

50 g kokosolja eller smör
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
1/2 tsk salt

Fyllning:
200 g skivad kalkon
3 ägg
2,5 dl kokosmjölk/ havremjölk/ grädde
1 dl chilisås/ krossade tomater
Curry
Salt och peppar
Pizzakryddor
3 dl riven ost

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform.
2. Nagga botten och låt stå i kylen ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i ca 10 minuter eller tills det fått lite färg.
4. Strimla kalkonen och lägg i pajskalet.
5. Blanda ihop ägg, tomatsås, mjölk och krydda med salt, peppar, curry och pizzakryddor.
6. Häll äggstanningen över pajen och strö över riven ost eller bre över majonnäs om du vill göra mjölkfritt.
7. Grädda i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter.
8. Servera med valfri sallad!


/Veronica

Av Systrarna - 20 december 2013 12:30

Denna veckans vegetariska måltid är pizza. Pizzan innehåller både ost och ägg så den är inte helt vegetarisk, men köttfri är den!



Pizzabotten:

1 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 ägg


Fyllning:


Tomatpure

Steviasötad ketchup

Två nävar svamp

Sparris

1 paket mozzarellaost

Ruccola och babyspenat till serrveringen


Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna till pizzabotten.
2. Bre ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
3. Fräs under tiden svamp och sparris så att de får lite färg.
3. När botten är klar brer du på tomatpuré och ringlar över steviasötad ketchup.
4. Lägg på skivor av mozzarellaost.
5. Lägg över svamp och sparris.
6. Grädda i ungen på 225 grader tills osten smält och pizzan fått fin färg.
7. Strö över ruccola och bladspenat och servera!

/Veronica

Av Systrarna - 19 december 2013 13:15


 

Det här behöver du:


  • 3 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • ½ dl hemmagjord hallonsylt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk valfri sötning (jag använde sötströ
  • ½ dl kokosolja
  • 1 ägg

 

Gör såhär:

 

  1. Sätt på ugnen på 200°
  2. Blanda bären tillsammans med sylten
  3. Fördela i en form (jag tog 2 mindre ca.12cm)
  4. Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser
  5. Fördela smeten över bären och grädda i ca. 15 min

/Cilja


Av Systrarna - 18 december 2013 22:45


Baka den här julnougaten så kan du äta godis med lite bättre samvete till jul. Försvinnande god!


Ingredienser:

100 g mörk choklad
100 g nöt- eller mandelsmör
1 msk kallpressade kokosolja
1 msk kokosmjölk

Smält alla ingredienser på svag värme i en kastrull. Häll smeten på bakplåtspapper och låt stelna i kylen. Skär upp i fyrkanter och servera! Variera gärna med att välja choklad med tex mint- eller apelsinsmak!

/Veronica

Av Systrarna - 17 december 2013 14:00

 

   

  • 4 ägg
  • 2 msk olja
  • 60 gram mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 4 msk riven kokos
  • 4 msk linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmjölet och ägg i en bunke och mixa.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
  3. Smörj en brödform (normal storlek ca.30x10cm) med kokosolja och bröa med mandelmjöl och fördela ner brödsmeten.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Receptet är hittat från bakasockerfritt.se och så har jag gjort om det lite grann så det skulle passa min brödform.


/Cilja

Av Systrarna - 16 december 2013 12:49



Här kommer ett recept på världens godaste marängtårta! Det är en tårta med botten av mandelmjöl, fylld med den underbara lemoncurden, sylt/bär, grädde och så två marrängbottnar på det! Delar av tårtan har jag publicerat förut men nu är den påbyggd med marrängbottnar.



 

Mandeltårtbotten:
3 äggvitor
0,75 dl sötning (t.ex. stevia, agavesirap eller honung)
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl mandelmjöl



1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och "bröa" en form, ca 24 cm i diameter, med mandelmjöl.
2. Vispa äggvitorna och sötningen till ett hårt skum.
3. Vänd i vaniljpulver och mandelmjöl och blanda försiktigt.

4. Bred smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

5. Låt svalna i formen.



Lemoncurd:
3 ägg
0,75 dl sötning
Rivet skal från 1 citron
120 ml nypressad citronsaft, ca 2 citroner
6 msk kokosolja



1. Knäck äggen i en kastrull och tillsätt sötning och rivet citronskal.
2. Vispa samman och tillsätt kokosoljan och citronsaften.
3. Sätt på medelvärme och rör om tills kokosoljan smält.
4. Fortsätt vispa tills lemoncurden tjocknat.
5. Ta bort kastrullen från spisen och sila genom sil ner i en glasburk.
6. Ställ i kylen och låt svalna.

 

Marängbotten: (1st)

4 äggvitor

1 dl sukrin

några droppar citronsaft eller ättiksprit

 

 

1. Vispa äggvitor, sukrin och citronsaft till hårt skum.

2. Bred ut marängen i en form med löstagbara kanter.

3. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i 100 grader i två timmar. Låt gärna marängen vara kvar på eftervärme i några timmar.



Lägg mandelbotten på ett fat. Bre över lemoncurd, ett lager grädde och en marängbotten. Bre på ett till lager grädde och lägg över bär eller sockerfri sylt. Lägg sist på en till marängbotten.


/Veronica 


Av Systrarna - 15 december 2013 13:00




   

Fröknäcke 2 plåtar

  • 200 g solrosfrön
  • 
1 dl hela linfrön

  • 1 dl sesamfrön
  • 
1,5 dl pumpakärnor
  • ½ dl chiafrön
  • 
2 msk fiberhusk
  • 
2 msk mandelmjöl

  • 1 tsk salt

  • 5 dl vatten

  • ½ dl vallmofrön
  • 
Flingsalt
  1. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 150 °.
  3. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
  4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
  5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop, de andra fröna kan bytas ut om du skulle vilja :)


/Cilja 

Av Systrarna - 14 december 2013 15:59

Den här glassen är både god och nyttig! Om du skippar sötningen så har du ett perfekt mellanmål, frukost eller kvällsmål. Gissa om dottern blev glad när hon fick glass till kvällsmat?!


Inngredienser:

2 äggulor
2 msk honung
1 paket Willys kokosmjölk i tetrapak, ca 2,5 dl
1 tsk vaniljpulver
Valfri smaksättning, tex 2 dl bär och 1/2 dl steviasötad jordgubbssylt

Jag använde honung denna gång trots att det innehåller kolhydrater och höjer blodsockret. Eftersom honungen inte värms upp så behålls de goda antibakteriella egenskaperna. Det går även bra att byta ut honungen mot agave eller stevia.

Gör så här:

1. Vispa äggulor med honung och vaniljpulver.
2. Vispa kokosgrädden några minuter och blanda med äggen.
3. Mosa bären och blanda i steviasötad sylt.
4. Rör ner bären i gräddblandningen och häll i en form.
5. Låt stå i frysen i ca en timme eller häll i glasmaskin. Rör om efter en halvtimme om du inte använder maskin.

Servera med kokoschips.




/Veronica

Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Translate


Skapa flashcards