Senaste inläggen

Av Systrarna - 10 september 2014 19:15


Är du sugen på något sött? Då ska du göra dessa snickerskakor!


 


Ingredienser:

  • 3 dl jordnötssmör
  • 1 dl dadel sirap
  • 1/2 - 1 dl kokossocker el liknande
  • 1/2 dl smakfest kokosfett
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl rispuffar
  • 2 dl quinoapuffar
  • 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här:

  1. Smält jordnötssmör, sirap, socker, kokosfett och vaniljpulver på svag värme.
  2. Rosta kokos i en torr kastrull.
  3. Rör försiktigt ner kokosflingor, rispuffar och quinoapufffar i jordnötssmeten. Tillsätt eventuellt lite smaklöst kokosfett eller smör om smeten känns för torr.
  4. Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med bakplåtspapper.
  5. Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.
  7. Ställ in i kylen igen och låt stelna.

 

/Veronica

Av Systrarna - 24 juni 2014 21:35


Hej!

Som ni märker så har vi tagit lite sommarledigt från bloggen. Vi passar på att njuta av sommarkvällarna med våra familjer istället.

Här kommer i alla fall ett snabbt recept. Dadelkaka med carobpulver. Carobpulver används ofta som ett substitut till kakao och är lite sött och kolaaktigt i smaken. Carob har många fördelar, inte minst för att den är väldigt näringsrik. Den innehåller A-vitamin, B1, B2, kalium, kalcium, koppar, magnesium, järn, mangan och nickel. Den innehåller även hela 8 % protein och en hel del fibrer, som är bra för magen.

Här kommer receptet:

Ingredienser:

2 dl mandlar/ hasselnötter eller 150 g mandelmjöl/ hasselnötsmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk smält kallpressat kokosfett
2 msk kakao
1 msk carobpulver
3 dl färska dadlar

Gör så här:
1. Häll i mandeln i en kraftfull mixer eller matberedare.
2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
3. Platta degen ut i en form med bakplåtspapper.
4. Strö över kokosflingor och låt stå kallt en stund.

Det går även bra att rulla kokosbollar av degen.

Trevlig sommar från oss!

/Veronica

Av Systrarna - 13 juni 2014 11:30

 
   
 
Du behöver:
  • 1 zucchini
  • oraffinerat havssalt
  • 1 viltlöksklyfta
  • smält smaklös kokosolja/smör

1. Sätt ugnen på 100° gärna med fläkt om du har det.
2. Skiva zucchinin tunt.
3. Lägg skivorna en och en, så att dom ej nuddar varandra, på bakplåtspapper.
5. Smält kokosolja/smöret och pressa ner vitlöksklyftan. Pensla på skivorna.
6. Strö över havssalt eller andra valfria kryddor, går att variera oändligt.
4. Sänk ugnen till 60° och grädda i ca. 75 minuter. Jag vände på mina efter ca.45 min.
5. Titta till dem då och då, de är klara när de är krispiga.
 
/Cilja

Av Systrarna - 11 juni 2014 17:00

Vi fick ett tips från en kär vän och läsare om denna text. Ett långt och läsvärt inlägg från blueberrylifestyle.se

"Alla levande organismer såsom jord, växter, djur och människor har ett pH-värde i kroppen. pH står för potential of hydrogen och det är skalan man använder för att mäta syra/bas balansen. Att behålla en balanserad pH-nivå i kroppen är livsviktigt för långsiktigt god hälsa!

Problemen med den västerländska dieten är att våra kroppar lätt kan bli för sura. När syranivåerna går upp (dvs pH blir för lågt) i kroppen startar en försurningsprocess som ofta leder till små och/eller stora hälsoproblem. Professor Otta Warburg vann t. ex. redan 1931 Nobelpriset för upptäckten att cancerceller inte växer i en syresatt miljö med ett balanserat pH-värde.

Blodet i kroppen måste alltid hålla samma pH-värde och den gör själv allt för att bibehålla det, ibland t.o.m på bekostnad av andra organ (t. ex. genom att stjäla mineraler från skelettet) så om miljön i kroppen blir för sur, kan den behöva få basbildade stöd för att neutralisera sig och fungera optimalt.

Hur mycket vi stressar och rör oss påverkar också pH-värdet i kroppen och därmed också vår hälsa. Men vi börjar med kosten! Om man idag upplever frekventa hälsoproblem som t. ex. huvudvärk, trötthet, återkommande allergier, feber eller förkylningar kan orsaken vara just denna kemiska obalans och det kan vara värt att försöka leva lite mer basiskt?. "


Gå in och läs fortsättningen.

 




Av Systrarna - 27 maj 2014 21:28


Favorit i repris! En bärkaka med otroligt god botten och ett härligt toscatäcke på toppen.



Ingredienser:

Botten:
100 gram smör eller kokosolja
2 ägg
1,2 dl krämig kokosmjölk
2 dl mandelmjöl
1,2 dl pofiber
3 msk kokosmjöl
Sötning motsvarande 1 dl socker
1 1/3 msk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
250 gram bär

Topping:
80 gram smör eller kokosolja
1,2 dl krämig kokosmjölk
ca 4 dl mandelflarn eller hackad mandel
4 tsk sötning


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret/ kokosoljan.
3. Blanda alla torra ingredienser med varandra.
4. Rör ner ägg, kokosmjölk och smör/ kokosolja.
5. Fördela smeten i en bröad springform.
6. Häll över bären.
7. Koka upp smör och kokosmjölk, och sjud tills det tjocknar.
8. Rör ner sötning och mandlar.
9.Toppa kakan med detta och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, eller tills kakan börjar bli fast.

Servera med kokosgrädde eller sockerfri glass!


/Veronica

Av Systrarna - 26 maj 2014 21:17


En energiboost behövs ibland när man är sjuk! Färskpressad juice med smak av hallon. 


 


För 2 portioner behöver du:

  • 5 äpplen
  • 2 päron
  • 25 färska hallon

1. Skala alla frukter och kör dem i råsaftcentrifugen.

2. Häll upp i glas och servera.


/Cilja




Av Systrarna - 24 maj 2014 08:42


 


Goda glass pinnar:

1 paket fryst mango
1 paket frysta jordgubbar
Eventuellt en skvätt kokosmjölk

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer. Det går även bra att låta frukterna tina lite och mixa sen. Om det blir tungt för mixern så kan du tillsätta lite vatten, glassen blir då lite svagare i smaken. Frys in i glassformar och låt stå i frysen några timmar. Det är också gott att äta glassen direkt utan att frysa in. Lycka till!


/Veronica 


Av Systrarna - 22 maj 2014 18:03


 


När det är sommar och varmt passar det perfekt att slänga ihop något snabbt och fräscht som t.ex en rostbiff sallad:)

Min sallad innehöll:

  • rostbiff
  • avokado
  • rödlök
  • krispsallad
  • ruccola
  • feta ost
  • skalad gurka
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • peppar & örtsalt

Passa på och njut av värmen alla kära bloggläsare :)

/Cilja

Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards