Senaste inläggen
Är du sugen på något sött? Då ska du göra dessa snickerskakor!
Ingredienser:
Gör så här:
/Veronica
Hej!
Som ni märker så har vi tagit lite sommarledigt från bloggen. Vi passar på att njuta av sommarkvällarna med våra familjer istället.
Här kommer i alla fall ett snabbt recept. Dadelkaka med carobpulver. Carobpulver används ofta som ett substitut till kakao och är lite sött och kolaaktigt i smaken. Carob har många fördelar, inte minst för att den är väldigt näringsrik. Den innehåller A-vitamin, B1, B2, kalium, kalcium, koppar, magnesium, järn, mangan och nickel. Den innehåller även hela 8 % protein och en hel del fibrer, som är bra för magen.
Här kommer receptet:
Ingredienser:
2 dl mandlar/ hasselnötter eller 150 g mandelmjöl/ hasselnötsmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk smält kallpressat kokosfett
2 msk kakao
1 msk carobpulver
3 dl färska dadlar
Gör så här:
1. Häll i mandeln i en kraftfull mixer eller matberedare.
2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
3. Platta degen ut i en form med bakplåtspapper.
4. Strö över kokosflingor och låt stå kallt en stund.
Det går även bra att rulla kokosbollar av degen.
Trevlig sommar från oss!
/Veronica
Vi fick ett tips från en kär vän och läsare om denna text. Ett långt och läsvärt inlägg från blueberrylifestyle.se
"Alla levande organismer såsom jord, växter, djur och människor har ett pH-värde i kroppen. pH står för potential of hydrogen och det är skalan man använder för att mäta syra/bas balansen. Att behålla en balanserad pH-nivå i kroppen är livsviktigt för långsiktigt god hälsa!
Problemen med den västerländska dieten är att våra kroppar lätt kan bli för sura. När syranivåerna går upp (dvs pH blir för lågt) i kroppen startar en försurningsprocess som ofta leder till små och/eller stora hälsoproblem. Professor Otta Warburg vann t. ex. redan 1931 Nobelpriset för upptäckten att cancerceller inte växer i en syresatt miljö med ett balanserat pH-värde.
Blodet i kroppen måste alltid hålla samma pH-värde och den gör själv allt för att bibehålla det, ibland t.o.m på bekostnad av andra organ (t. ex. genom att stjäla mineraler från skelettet) så om miljön i kroppen blir för sur, kan den behöva få basbildade stöd för att neutralisera sig och fungera optimalt.
Hur mycket vi stressar och rör oss påverkar också pH-värdet i kroppen och därmed också vår hälsa. Men vi börjar med kosten! Om man idag upplever frekventa hälsoproblem som t. ex. huvudvärk, trötthet, återkommande allergier, feber eller förkylningar kan orsaken vara just denna kemiska obalans och det kan vara värt att försöka leva lite mer basiskt?. "
Gå in och läs fortsättningen.
Favorit i repris! En bärkaka med otroligt god botten och ett härligt toscatäcke på toppen.
Ingredienser:
Botten:
100 gram smör eller kokosolja
2 ägg
1,2 dl krämig kokosmjölk
2 dl mandelmjöl
1,2 dl pofiber
3 msk kokosmjöl
Sötning motsvarande 1 dl socker
1 1/3 msk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Fyllning:
250 gram bär
Topping:
80 gram smör eller kokosolja
1,2 dl krämig kokosmjölk
ca 4 dl mandelflarn eller hackad mandel
4 tsk sötning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret/ kokosoljan.
3. Blanda alla torra ingredienser med varandra.
4. Rör ner ägg, kokosmjölk och smör/ kokosolja.
5. Fördela smeten i en bröad springform.
6. Häll över bären.
7. Koka upp smör och kokosmjölk, och sjud tills det tjocknar.
8. Rör ner sötning och mandlar.
9.Toppa kakan med detta och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, eller tills kakan börjar bli fast.
Servera med kokosgrädde eller sockerfri glass!
/Veronica
En energiboost behövs ibland när man är sjuk! Färskpressad juice med smak av hallon.
För 2 portioner behöver du:
1. Skala alla frukter och kör dem i råsaftcentrifugen.
2. Häll upp i glas och servera.
/Cilja
Goda glass pinnar:
1 paket fryst mango
1 paket frysta jordgubbar
Eventuellt en skvätt kokosmjölk
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer. Det går även bra att låta frukterna tina lite och mixa sen. Om det blir tungt för mixern så kan du tillsätta lite vatten, glassen blir då lite svagare i smaken. Frys in i glassformar och låt stå i frysen några timmar. Det är också gott att äta glassen direkt utan att frysa in. Lycka till!
/Veronica
När det är sommar och varmt passar det perfekt att slänga ihop något snabbt och fräscht som t.ex en rostbiff sallad:)
Min sallad innehöll:
Passa på och njut av värmen alla kära bloggläsare :)
/Cilja
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|