Senaste inläggen

Av Systrarna - 12 april 2014 17:02


Känner du att du ätit för lite grönsaker så kan du boosta med den här snabba goda soppan. Med några få ingredienser får du en snabblagad och god rätt!


Ingredienser:

800 g broccoli
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk currypaste
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Ekologisk grillkrydda
Vatten
En skvätt kokosmjölk

Gör så här:

1. Fräs löken med currypaste i lite fett.
2. Tillsätt broccolin häll i vatten och en skvätt kokosmjölk så att det nästan täcker.
3. Låt koka tills broccolin är mjuk.
4. Mixa soppan slät och servera med sötpotatis rostad i ugnen.


/Veronica

Av Systrarna - 10 april 2014 12:00


 


Det här behöver du:

  • 300 g mandlar (Du kan byta ut till valfria nötter)
  • 2 msk jordnötter
  • Smält 2-3 msk smör
  • Valfria favoritkryddor - Jag använde cayennepeppar, vitpeppar, pressad vitlök, havssalt och örtsalt.

Gör såhär:

1. Krydda på ordentligt och rör ihop allting. Låt stå i ca. 30-40 min med omrörning emellanåt.

2. Sätt på ugnen på 175°

3. Rosta till dom fått en gyllene färg. Håll utkik då dom kan plötsligt bli brända å då smakar dom blä!

4. När dom är klara, häll över i en sil och lät överflödigt fett rinna av, torka på bakplåtspapper.


/Cilja

Av Systrarna - 9 april 2014 23:14



Består av; finncrisp med kalkon och gurka, stekta champinjoner, äggröra, bacon, citronvatten och turkisk yoghurt med kokosflingor och nötter.


/Veronica

Av Systrarna - 8 april 2014 23:00


 


Skinkröra som är perfekt att ha till allt möjligt, i salladen, på snittarna eller på brödet.


  • 200 g kokt skinka
  • 1 rödlök
  • 2 msk dijon senap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 hårdkokt hackat ägg
  • 70 g fetaost (för mjölkfritt kolla så att den är gjord på får och get, t.ex icas ekologiska)
  • 1 dl hackat färskt kryddgrön t.ex krasse, oregano, gräslök, persilja
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör såhär:

1. Strimla skinkan tunt.

2. Smula ner fetaosten.

3. Dela ägget i en äggskärare åt båda hållen.

4. Blanda med senap, majonnäs, ägg och vänd i örter, citronpeppar.

5. Smaka av med salt och peppar.


Väldigt gott ihop med microbröden! :)


Av Systrarna - 7 april 2014 19:07


Det godaste sättet att tillaga vit fisk på är att panera, det går hem hos alla i familjen.


Ingredienser:

1 paket vit fisk (400 g)
1 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk ekologisk grillkrydda
1/2 tsk lökpulver
Salt och peppar
3 dl kokosmjölk eller havregrädde

Gör så här:

1. Dela fisken i avlånga bitar, den får gärna vara lite fryst så är det lätt att skära fina bitar.
2. Doppa fisken i ägg och sedan i mandelmjöl, pofiber och kryddor.
3. Stek på hög värme i mycket smör eller olja runt om så att det blir en fin yta på fisken.
4. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölk och ev mer kryddor.
5. Låt puttra med kock tills fisken precis är genomstekt.


/Veronica

Av Systrarna - 6 april 2014 23:32


Har ni gjort eran första beställning på iherb ännu?


Här kommer några exempel på vad jag brukar beställa därifrån.

    

Det här kom hem från brevbäraren i fredags. Man blir alltid lika glad av att det plingar på dörren sådär runt 10-11 tiden, då vet jag att det är ett paket från iherb. Ja, man får det faktiskt levererat hem, kan det bli bättre? Om du inte är hemma får du en avi och kan hämta ut ditt paket på närmaste utlämningsställe. Som ni ser ovan så har jag beställt kostillskott, ekologiska kryddor och tandkräm. Man kan alltså beställa allt möjligt för så mycket billigare priser än i Sverige. 


    

Kokosfett går det även åt mycket i vårat hushåll, till babyrumpan, mitt hår, min hud och inte minst till matlagning. Från iherb beställer jag detta ekologiska extra virgin kokosfett, burken innehåller 1,5 kg kokosfett för ca.155kr med dagens kurs. Om du blir sugen på att göra en beställning använd min rabattkod vid första beställning så får du $10 i rabatt om du handlar för över $40 och $5 om du handlar för under $40.

 

  •  Min kod är DRS825  – fyll i den vid utcheckningen

Här finns även instruktioner om hur du går tillväga för att göra en beställning, det kan kännas krångligt första gången men jag lovar att det är värt och superlätt andra gången (för du kommer garanterat att vilja beställa igen)

 

/Cilja




Av Systrarna - 4 april 2014 10:27


 


Ingredienser:


Chokladbotten:

2 dl mandelsmör

2 ägg

1/2 dl kokosfett utan smak

1/2 dl honung

1/2 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

100 g hackad mörk choklad


Mandelbotten:

3 äggvitor

1/2 dl honung

1/2 tsk vaniljpulver

3 dl mandelmjöl


Chokladmousse:

400 g creamy coconut milk (Santa Maria)

2 äggulor

100 g mörk choklad

1 tsk gelatinpulver


Fyllning:

Bär eller sylt


Garnering:

Garants kokosmjölk

Vaniljpulver efter smak

Riven mörk choklad



Gör så här:


Chokladbotten:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda alla ingredienser väl och häll upp i en form(24cm) med löstagbara kanter.

3. Grädda i 20 minuter mitt i ugnen.

 

Mandelbotten:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och "bröa" en form(24cm) med mandelmjöl.
2. Vispa äggvitorna och honungen till ett hårt skum.
3. Vänd i vaniljpulver och mandelmjöl och blanda försiktigt.
4. Bred smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
5. Låt svalna i formen.


Chokladmousse:

1. Koka upp coconut milk, vaniljpulver och äggulor och låt sjuda i ca 10 minuter.

2. Tag av från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills den smält.

3. Låt svalna.

4. Blanda gelantinpulvret med vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Värm upp i vattnet i vattenbad och häll i chokladblandningen.

6. Rör om och låt stelna något. Vakta så att moussen inte stelnar för mycket.


 


Garnering och fyllning:

1. Låt mandelbotten ligga i en form med löstagbara kanter. Bre över ett lager bär eller sylt.

2. Häll över chokladmoussen i formen och låt stå i kylen ca en timme.

3. Lägg över ghokladbotten på moussen när den stelnat tillräckligt för att hålla uppe den.

4. Bre sist över vispad garant kokosmjölk med vaniljpulver. Dekorera med riven choklad.


Tårtan går att variera efter smak och tycke!


/Veronica

 

 

 

Av Systrarna - 2 april 2014 23:00

   

     

 

1 bröd

  • 1/2 dl mandelmjöl (hasselnötsmjöl blir också gott)
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosfett
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm fiberhusk
  • 1/2 krm salt
  • Ev. 1 msk linfrön/solrosfrön








1. Jag brukar göra brödet i en rund ugnsform som är ca.12cm i diameter, det går också bra med en djup tallrik. Lägg i kokosfettet och smält det några sekunder i micron.

2. Blanda i resterande ingredienser.

3. Micra allt i 1,5 min

4. Vänd brödet uppvoch ner på ett vanligt fat, micra 30 sek.

5. Dela på mitten, rosta.


 

Jag serverade min med en supergod skink & äggröra. Recept kommer att komma ut på bloggen, så håll utkik!


/Cilja

Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Translate


Skapa flashcards