Senaste inläggen

Av Systrarna - 20 mars 2014 17:45



Ingredienser:

500g tärnad lax
2 st broccolibuketter
2 st morötter
1 gul lök
1 paket kokosmjölk
2 dl krossade tomater
1 skvätt fishsause
1 msk riven ingefära
Salt och peppar


Gör så här:


1. Hacka löken och fräs en stund i balfritt matfett i en gryta.

2. Skala och dela morötterna i mindre bitar.

3. Fräs morötterna, broccolin och pressad vitlök en stund tillsammans med löken.

4. Tilsätt kokosmjölk, tomater, fishsause och ingefära.

5. Låt koka tills morötterna mjuknat något.

6. Tilsätt laxen och låt sjuda några minuter så att laxen blir precis genomkokt.

7. Smaka av med salt och peppar.


/Veronica

ANNONS
Av Systrarna - 19 mars 2014 15:00


 


Kyckling paj


Det här behöver du för fyllningen:


  • 350 g kyckling
  • 1 pkt bacon (små bitar)
  • 1 liten purjo
  • en halv färsk broccoli (hackad i större bitar)
  •  1 färsk lök, hackad
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 150 g feta ost
  • 1 finhackad chili
  • 2 tsk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 4 ägg
  • 2 dl havregrädde/grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • majonnäs

 

Det här behöver du för pajskalet:

 

  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 40 g smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg

Gör så här:


1. Sätt på ugnen 200 grader.

2. Lägg ingredienseran till pajdegen i en matberedare med kniven monterad och kör ihop till en jämn deg. Lägg degen kallt i 30 minuter.

3. Smörj en löstagbar form och tryck ut degen i formen. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.



Fyllning:

 


1. Hacka kycklingen i bitar och stek den i smör, tillsätt den hackade löken och baconen.

2. Blanda kyckling, bacon, lök, vitlök, purjolök, broccoli, smulad feta ost, chili, rosmarin och valfria kryddor. Häll ner fyllningen i pajskalet.

3. Blanda grädden med äggen och tomatpurén, krydda med salt och peppar. Häll över fyllningen i pajskalet.

4. Skiva tomaten och lägg på pajen.

5. Klicka ut klickar med majonnäs och bred ut.

6. Grädda i 30 min


/Cilja

 

ANNONS
Av Systrarna - 18 mars 2014 11:29


Baconsnacks är enkelt att göra och så gott! Lägg baconskivor på bakplåtspappersklädd plåt. Hyvla över ost och grädda i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått fin färg. Smaksätt med oregano.

Av Systrarna - 17 mars 2014 18:25

 

        

 

Det här behöver du för att göra dessa goda focaccia:

  • 4  dl mandelmjöl
  • 3 dl vatten
  • ½ dl kokosmjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 1½ tsk salt
  • 6 ägg
  • ½ dl olivolja
  • havssalt 
  • färsk rosmarin

Jag använde en mindre plåt ca. 30 x 30 cm


Så här gör du:


1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke

3. Vispa samman äggen, vattnet och olivoljan i en annan bunke och häll sedan över de torra

4. Rör om till en deg och låt degen svälla 5 minuter

5. Ringla olivolja på plåten

6. Klicka ut degen och platta sedan ut den till ett bröd, tryck med hjälp av fingret små gropar i brödet

7. Ringla över lite olivolja, strö över hackad rosmarin och lite havssalt

8. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg och känns torrt på provstickan


Jag åt min bröd tillsammans med kokt skinka och en sallad gjord på salladsblad, ruccola, broccoli, gurka, getost och pinjenötter. Mums!


 


Receptet har jag hittat från "under vårt taks" paleoskafferi, värt att ta en titt där! /Cilja


Av Systrarna - 14 mars 2014 13:12


Pizzabotten av blomkål är riktigt gott! Det bästa är att det totalt sett blir mer grönsaker i pizzan. Det är viktigt att man torkar blomkålen noggrant så att pizzabotten inte blir fuktig. 


Ingredienser:


1 medelstort blomkålshuvud

1 ägg

1 dl ost

0,5 tsk salt

1 krm peppar


Gör så här:


1. Riv blomkålen. Enklast i matberedare.

2. Lägg på ett fat och micra i 8 minuter.

3. Bre ut på en kökshanduk och låta ånga av litegrann.

4. Torka blomkålen noggrant med handduken.

5. Blanda blomkålen med ägg, ost, salt och peppar till en deg. Beroende på storleken på blomkålen kan eventuellt mer ost eller ägg behöva tillsättas.

6. Platta ut på bakplåtspapper och grädda ca 10-15 minuter i 225 grader.

7. Lägg på valfri topping och grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.



  

Toppingen idag blev, tomatsås, tonfisk, spenat, ost och räkor.



/Veronica





Av Systrarna - 13 mars 2014 14:38


Helst av allt skulle jag vilja undvika sötning och mejerier helt Jag tror inte att det finns en enda sötning som är heltbra för kroppen. Jag brukar ofta vela mellan honung och sötströ. Honung har massa poistiva egenskaper såsom att det intehallen mjölksyrebakterier som är bra för tarmarna men det innehåller även en heldel kolhydrater som i sin del triggar igång mutt sötsug lätt. Lchf socker som t.ex sötströ känner jag också att jag får ett triggat sötsug av och så äter jag helst naturlig mat. Läs mer om sötningsmedel HÄR hos kostdoktorn.


I veckan har jag varit i Finland och tänkt att jag ska prova göra en efterrätt helt utan sötning och bjuda min kära vän på. Det fick bli lakritspannacotta!


 

Lakritspannacotta

3 krm Kung Markattas lakritspulver

1 msk pressad Citron

250 ml Santa Marias extra creamy coconut milk

2 blad Gelatin

1 knivsudd Äkta Vaniljpulver

 

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 

2. Koka upp kokosmjölken.

3. Ta från värmen och rör ner lakritspulver och vaniljpulver. Smaka av om du vill ha mer lakritssmak.

4. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma mjölken.

5. Häll upp i ett litermått och fyll försiktigt smeten i små glas, skålar eller koppar.

5. Låt stå i kylskåp minst 3h beroende på hur stora glas/skålar du hällt upp i.



Hoppas det smakar! /Cilja


Av Systrarna - 12 mars 2014 11:45


En härlig risotto som du kan variera efter egna behov. Uppskattat av stora som små!



Ingredienser:

400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
1/2 ekologisk buljongtärning
1 stor riven morot
400 g krossade tomater
1/2 dl chilisås
Ekologisk grillkrydda
Salt och peppar
1 dl riven vitkål
4 portioner svart ris
Färsk persilja

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningar.
2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen.
3. Tillsätt resterande ingredienser utom ris och persilja.
4. Låt koka upp och låt sedan sjuda i ca 15 minuter, gärna längre.
5. Blanda ihop riset med köttfärsen och strö över färsk persilja.

För lchf, byt ut riset mot exempelvis "blomkålsris".

/Veronica

Av Systrarna - 11 mars 2014 10:30



Ingredienser:


400g köttfärs

1/2 gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

1 ägg

1 tsk fiberhusk+ 2 msk vatten


2 dl majonäs

5 msk chilisås

4 msk bostongurka

Salt och peppar


Gör så här:

 

1. Blanda ihop köttfärs, finhackad lök, pressad vitlöksklyfta och ägg.

2. Blanda ihop fiberhusk med vatten och rör ner i färsen.

3. Forma biffar ca.1-2 cm tjocka.

4. Stek på på medelhög värme några minuter på varje sida

5. Blanda majonnäs, chilisås, bostongurka

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera med valfia tillbehör och salladsblad runt.


/Cilja



 


Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Receptbloggens med Blogkeen
Följ Receptbloggens med Bloglovin'
Matbloggstoppen

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se