Direktlänk till inlägg 24 februari 2014
Fisk behöver vi äta flera gånger i veckan. Den här rätten är lätt att anpassa till olika allergier och behov. Jag gör rätten i två mindre ugnsformar, så kan jag lätt anpassa den ena efter barnen.
Ingredienser:
Grönsaker
Lax
Ägg
Mjölk/ grädde
Kryddor
Ost eller majonnäs
1. Fyll formarna med grönsaker. Den ena fyller jag med broccoli, blomkål och lök. I barnens form lägger jag även riven morot.
2. Skär laxfilé i tärningar och fördela över grönsakerna. Jag använder 4 portionsbitar till två mindre formar.
3. Häll därefter över äggstanning bestående av lika delar ägg, valfri mjölk/grädde och kryddor. Förslagsvis salt, peppar och curry. Behöver du utesluta ägg så går det bra att använda bara grädde.
4. Lägg sist på riven ost eller bre över majonnäs. Tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
/Veronica
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|