Alla inlägg under april 2014

Av Systrarna - 6 april 2014 23:32


Har ni gjort eran första beställning på iherb ännu?


Här kommer några exempel på vad jag brukar beställa därifrån.

    

Det här kom hem från brevbäraren i fredags. Man blir alltid lika glad av att det plingar på dörren sådär runt 10-11 tiden, då vet jag att det är ett paket från iherb. Ja, man får det faktiskt levererat hem, kan det bli bättre? Om du inte är hemma får du en avi och kan hämta ut ditt paket på närmaste utlämningsställe. Som ni ser ovan så har jag beställt kostillskott, ekologiska kryddor och tandkräm. Man kan alltså beställa allt möjligt för så mycket billigare priser än i Sverige. 


    

Kokosfett går det även åt mycket i vårat hushåll, till babyrumpan, mitt hår, min hud och inte minst till matlagning. Från iherb beställer jag detta ekologiska extra virgin kokosfett, burken innehåller 1,5 kg kokosfett för ca.155kr med dagens kurs. Om du blir sugen på att göra en beställning använd min rabattkod vid första beställning så får du $10 i rabatt om du handlar för över $40 och $5 om du handlar för under $40.

 

  •  Min kod är DRS825  – fyll i den vid utcheckningen

Här finns även instruktioner om hur du går tillväga för att göra en beställning, det kan kännas krångligt första gången men jag lovar att det är värt och superlätt andra gången (för du kommer garanterat att vilja beställa igen)

 

/Cilja




Av Systrarna - 4 april 2014 10:27


 


Ingredienser:


Chokladbotten:

2 dl mandelsmör

2 ägg

1/2 dl kokosfett utan smak

1/2 dl honung

1/2 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

100 g hackad mörk choklad


Mandelbotten:

3 äggvitor

1/2 dl honung

1/2 tsk vaniljpulver

3 dl mandelmjöl


Chokladmousse:

400 g creamy coconut milk (Santa Maria)

2 äggulor

100 g mörk choklad

1 tsk gelatinpulver


Fyllning:

Bär eller sylt


Garnering:

Garants kokosmjölk

Vaniljpulver efter smak

Riven mörk choklad



Gör så här:


Chokladbotten:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda alla ingredienser väl och häll upp i en form(24cm) med löstagbara kanter.

3. Grädda i 20 minuter mitt i ugnen.

 

Mandelbotten:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och "bröa" en form(24cm) med mandelmjöl.
2. Vispa äggvitorna och honungen till ett hårt skum.
3. Vänd i vaniljpulver och mandelmjöl och blanda försiktigt.
4. Bred smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
5. Låt svalna i formen.


Chokladmousse:

1. Koka upp coconut milk, vaniljpulver och äggulor och låt sjuda i ca 10 minuter.

2. Tag av från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills den smält.

3. Låt svalna.

4. Blanda gelantinpulvret med vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Värm upp i vattnet i vattenbad och häll i chokladblandningen.

6. Rör om och låt stelna något. Vakta så att moussen inte stelnar för mycket.


 


Garnering och fyllning:

1. Låt mandelbotten ligga i en form med löstagbara kanter. Bre över ett lager bär eller sylt.

2. Häll över chokladmoussen i formen och låt stå i kylen ca en timme.

3. Lägg över ghokladbotten på moussen när den stelnat tillräckligt för att hålla uppe den.

4. Bre sist över vispad garant kokosmjölk med vaniljpulver. Dekorera med riven choklad.


Tårtan går att variera efter smak och tycke!


/Veronica

 

 

 

Av Systrarna - 2 april 2014 23:00

   

     

 

1 bröd

  • 1/2 dl mandelmjöl (hasselnötsmjöl blir också gott)
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosfett
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm fiberhusk
  • 1/2 krm salt
  • Ev. 1 msk linfrön/solrosfrön








1. Jag brukar göra brödet i en rund ugnsform som är ca.12cm i diameter, det går också bra med en djup tallrik. Lägg i kokosfettet och smält det några sekunder i micron.

2. Blanda i resterande ingredienser.

3. Micra allt i 1,5 min

4. Vänd brödet uppvoch ner på ett vanligt fat, micra 30 sek.

5. Dela på mitten, rosta.


 

Jag serverade min med en supergod skink & äggröra. Recept kommer att komma ut på bloggen, så håll utkik!


/Cilja

Av Systrarna - 1 april 2014 22:03



Det här receptet är för dig som äter lite mer kolhydrater men gärna vill skippa gluten. Pannkakorna är gjorda med havre, ris och bovete. Dom är även mjölkfria.


 


Ingredienser:

3-4 portioner


4,5 dl mjölk/grädde (kokos, havre el dyl.)

5 ägg

2 dl havregryn

1 dl rismjöl

1/2 dl bovetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

1 tsk salt


Gör så här:


1. Mixa havregrynen till mjöl.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Häll i mjölk/grädde och vispa.

4. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

5. Stek lite tjockare pannkakor på medelhög värme i smör eller kokosfett.

6. Vänd pannkakorna när det kommer upp bubblor till ytan.

7. Servera med en klick kokosgrädde och hemmagjord blåbärssylt!


/Veronica


Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards