Direktlänk till inlägg 17 mars 2014
Det här behöver du för att göra dessa goda focaccia:
Jag använde en mindre plåt ca. 30 x 30 cm
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
3. Vispa samman äggen, vattnet och olivoljan i en annan bunke och häll sedan över de torra
4. Rör om till en deg och låt degen svälla 5 minuter
5. Ringla olivolja på plåten
6. Klicka ut degen och platta sedan ut den till ett bröd, tryck med hjälp av fingret små gropar i brödet
7. Ringla över lite olivolja, strö över hackad rosmarin och lite havssalt
8. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg och känns torrt på provstickan
Jag åt min bröd tillsammans med kokt skinka och en sallad gjord på salladsblad, ruccola, broccoli, gurka, getost och pinjenötter. Mums!
Receptet har jag hittat från "under vårt taks" paleoskafferi, värt att ta en titt där! /Cilja
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|