Senaste inläggen
Vi välkomnar graviditetsvecka 31 med glädje
Denna olja fungerar även på barnrumpor som duscholja eller för vanlig hudvård.
Att smörja in magen under hela graviditeten sägs inte hjälpa mot bristningar då det är genetiskt men jag tror att det hjälper mer att smörja än att låta bli om man har det genetiskt att få bristningar. Om man tänker sig att en torr mage ska töjas ut eller en mage som fått all fukt den behöver så känns det ganska naturligt att det är bättre att smörja in den.
Det är även till stor hjälp för gravidklåda som för mig började i v.28, jag har smörjt in mig på magen och brösten varje kväll under nästan hela graviditeten men inte så noga på sidorna och ner mot rumpan. Så sidorna började klia något extremt, det var till och med en plåga att vara på jobbet då jag typ ville ta alla vassa föremål å riva på höfterna. Då blev jag extra noga och började smörja in hela magen, sidorna (så långt mot ryggen jag nådde) och rumpan varje morgon och kväll. Nu i vecka 30 har det inte kliat något alls. Alltid går det inte att undvika då vissa magar växer väldigt fort och kroppen inte hänger med på uttöjningen men det går alltid att lindra smärtan och förebygga huden för det som komma skall.
Vilken av alla krämer ska man då välja? Det finns stretch marks olja att köpa och massa andra krämer för gravidmage. Jag tycker det känns bäst att använda sådant som är helt naturligt och något jag vet vad innehållsförteckningen står för. Jag har köpt en pumpflaska från öb som jag fyllt med en hemmagjord hudolja:
Beroende på hur mycket olja du vill ha så kan du dubbla eller tredubbla receptet.
1 dl ekologisk olivolja extra virgin
1 dl kallpressad vetegroddsolja
1 dl kallpressad kokosolja
1 dl kallpressad mandelolja
Smält kokosoljan (svag värme!) på plattan.
Ta av kastrullen från plattan och häll i resterande ingredienser
Rör om
Klart!
Här hittar du ingredienserna billigast (om du hittar billigare får du gärna tipsa)
- ekologisk olivolja extra virgin
Går att köpa på en vanlig mataffär för ca.30-50kr
- vetegroddsolja
ca. 100 kr
bodystore.se har den billigaste 100 ml flaskan här i Sverige men har däremot en fraktkostnad så om du inte är ute efter att beställa något annat därifrån blir det billiast att köpa den härifrån:
finns även större och billigare flaska på iherb (där jag beställer det mesta ifrån) :
- kokosolja
ca. 100 kr för 473ml
Beställ här (iherb.com)
- mandelolja
ca. 50 kr för 100ml
Den billigaste jag hittat finns på apoteket. Jag köper den på Ica cura apoteket men den finns på de flesta apotek, dock kan det skilja sig +/- 5kr
För att veta hur du ska beställa från iherb.com läs under inlägget: Beställa från iherb - Guide
/Cilja
Varför beställa från iherb..?
Det finns allt ifrån kokosfett, mjöler, hudvård till kosttillskott för ungefär halva priset av vad det kostar i Sverige. Ibland ännu billigare. Det är enkelt, leveransen kommer till din ytterdörr. Om du inte är hemma lämnas den till närmaste postkontor. Frakten är endast $ 4 - ca 26 kr.
En enkel guide om hur du går till väga för att beställa från iherb
/Cilja
Jag är just nu i 30:e veckan och kan säga att jag mått väldigt bra till största del igenom min graviditet.
Jag kan nästan säga att det till 95 % berott på att jag ätit bra och tränat. Ju bättre vi tar hand om våran kropp under graviditeten desto starkare är din kropp för att klara sig igenom hormonsvängar, svullnad, trötthet, problem med bäckenbotten och illamående utan större problem. Men du måste göra det på rätt sätt. Träning sätter igång ämnesomsättningen som har stor hjälp mot svullnader, sömn ja och mycket mer men inte minst för att du ska orka bära barnet genom de ca. 40 veckor.
Jag kan tipsa om boken: Stark, glad, gravid av Maria Wigbrant men bara när det gäller träning under graviditet, tyvärr så är inte matrekommendationerna dom bästa. Jag själv lånade den från biblioteket :)
/Cilja
Beräknad tid ca. 1,5 h
Steken bör väga 1 kg eller mer.
Sätt på ugnen på 100°c - 125°c
Använd stektermometer för perfekt resultat.
Krydda köttet riktligt med valfria kryddor, jag använde:
svartpeppar
timjan
vitlökskrydda
oraffinerat salt
Smält ner en köttbuljong i 5 dl vatten.
Sätt in köttet i ugnen på ett galler med en plåt under.
Ös steken med buljongvattnet då och då.
När köttet har en innertemp. på 70° så är det klart.
Ta ut köttet och låt det vila i minst 15 min.
Skär köttet i tunna skivor.
/Cilja
Nu skulle jag inte riktigt säga att dom här är helt lchf då det inehåller endel kolhydrater men det är under det namnet jag hittade receptet som jag har gjort om lite grann. Det går lika bra att göra halva satsen men jag själv tycker om att baka lite mer åt gången.
Det här behöver du:
400 g mörk choklad minst 70%
4 dl ekologiskt osötad jordnöttsmör
4 dl salta jordnötter
Smält chokladen över vattenbad.
Värm jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna (svag värme!)
Häll upp hälften av chokladen på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Bred sedan på jordnötsröran och toppa med resterande choklad.
Låt svalna och skär sedan i rutor!
Jag själv förvarar dessa ute i minusgrader på min ballkong i väntan om att packa in dom i frysen..
- om dom inte hinner ta slut innan
Hoppas det smakar!
/Cilja
Smoothie är både gott, nyttigt och mättande. Mina smoothiesar ser lite olika ut men här har ni ett exempel från dagens frukostsmoothie.
Smoothie:
2 avokado
1,5 dl hallon
1,5 dl blåbär
Juice från en citron
2 msk kallpressad linfröolja
Kokosmjölk, Santa Marias extra creamy
En kopp avsvalnat grönt te
1 msk psylliumfröskal
Späd med valfri mjölk om den blir för tjock. Jag brukar använda mandel- eller havremjölk.
Kör allt i mixer till den konsistens du önskar.
/Veronica
Idag är det farsdag så jag fixade frukost till F lagom tills han vaknade. Korv, bacon, ägg och fröknäcke med brieost och salami. Receptet på fröknäcke kommer från 56kilo.se/blogg.
Fröknäcke:
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl kokosfett eller tex rapsolja
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka.
Grädda på 150° i ca 60 minuter. Ta ut och skär ut skivor.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar.
- See more at: http://56kilo.se/knackebrod-froknacke-2/#sthash.hdESZ6xt.dpuf
/Veronica
Idag testade jag för andra gången att göra sötpotatischips. Blev något bättre än första gången kan man påstå. :p
Det är väldigt lätt att göra och tar inte lång tid. Skiva potatisen med osthyvel (eller kniv om du kan skära tunt). Pensla med lite olivolja och krydda (försiktigt!) med salt eller örtsalt. Lägg på en tallrik utan att de är på varandra och så in i micron.
De ska vara i micron ca 4 minuter. Håll koll i slutet så att de inte bränns. Om chipsen känns fuktiga kan du lägga de på en bit papper så att överbliven olja får rinna av.
- Sonja
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|