Direktlänk till inlägg 12 november 2013
Beräknad tid ca. 1,5 h
Steken bör väga 1 kg eller mer.
Sätt på ugnen på 100°c - 125°c
Använd stektermometer för perfekt resultat.
Krydda köttet riktligt med valfria kryddor, jag använde:
svartpeppar
timjan
vitlökskrydda
oraffinerat salt
Smält ner en köttbuljong i 5 dl vatten.
Sätt in köttet i ugnen på ett galler med en plåt under.
Ös steken med buljongvattnet då och då.
När köttet har en innertemp. på 70° så är det klart.
Ta ut köttet och låt det vila i minst 15 min.
Skär köttet i tunna skivor.
/Cilja
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|