Senaste inläggen

Av Systrarna - 21 maj 2014 18:15


Efter en lång dag ute i solen är både barn och vuxna hungriga! Middagen idag bestod av renskav, enkelt och gott.


Ingredienser:
4 portioner

1 paket renskav, 480 g
1 gul lök
4 dl havregrädde
3 msk soja (tamari)
Salt och peppar

Gör så här:

1. Stek skaven tillsammans med löken.
2. Tillsätt soja och grädde.
3. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med tex broccoli.


/Veronica

ANNONS
Av Systrarna - 20 maj 2014 11:32

Thai kyckling med smak av green curry & ingefära

 

 

 

Du behöver:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smält kokosfett
  • 2 tsk riven vitlök
  • 2 tsk riven ingefära
  •   Salt & vitpeppar efter smak
  • 1 gul lök
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk grön currypasta
  • 1 tsk honung
  • 0.5 st lime
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 burk strimlade bambuskott

Gör såhär:

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

2. Häll i kokosfettet i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.

3. Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.

4. Värm en wok eller en stekpanna, lägg i kycklingen och bryn i någon minut.

5. Tillsätt skivad lök och stek i ytterligare någon minut.

6. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.

7. Lägg i vattenkastanjer och bambuskott och koka i 5 minuter innan servering.

8. Smaka av med mer currypasta om det behövs.


 

Jag serverade det med ungsstekt sötpotatis i skivor, så underbart gott! Synd att min man hatar kokos (hur kan man?) annars skulle detta serveras betydligt oftare.

/Cilja

ANNONS
Av Systrarna - 18 maj 2014 10:15


  Lax i ungen med en härlig mos av blomkål och sötpotatis.




/Veronica

Av Systrarna - 16 maj 2014 12:20

 

 

 

Chai latte 4 portioner

 

  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk kardemummafrön
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1 liten bit chili (ca.en halv cm på en smalare chilifrukt)
  • 8 dl vatten
  • 3 msk svarta teblad
  • 8 dl mandelmjölk
  • Honung om du föredrar sötning 

1. Blanda kryddor och vatten i en kastrull, koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter.

2. Rör ner te.

3. Ta kastrullen från värmen och låt teet dra ca 5 minuter. Sila bort tebladen och kryddorna.

4. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare.

5. Häll upp teet halvfullt i ett glas eller en mugg och fyll på med resterande dl mjölk.

6. Söta med honung om så önskas.


Hoppas det smakar:) /Cilja


Av Systrarna - 14 maj 2014 13:46


 


Det här behöver du:


  • 1 mango
  • ca 1 tsk riven ingefära
  • 2 dl kokosvatten
  • 2 dl mandelmjölk
  • drygt 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk risprotein

    MIXA :)

 

/Cilja

Av Systrarna - 13 maj 2014 14:02


Ingredienser:

Valfri vit fisk
Grädde (kokos eller havre)
Curry
Ekologisk grillkrydda
Timjan
Salt och peppar

Gör så här:

1. Hetta upp en stekpanna med höga kanter.
2. Lägg i fisken och häll över grädde så att det nästan täcker.
3. Krydda och låt koka upp.
4. Koka i några minuter så att fisken precis blir genomstekt.
5. Servera med en härlig sallad.



/Veronica

Av Systrarna - 12 maj 2014 22:00

Jag har länge funderat på att prova göra zucchiniplättar, nu hade jag en zucchini i kylen som måste användas så det fick bli zucchiniplättar med fetaost till lunch. Det påminner mig lite om raggmunk och var verkligen supergott! Kommer garanterat att göras igen:)


 


Det här behöver du för 10 plättar:

  • 200g zucchini (ca.1 medelstor zucchini)
  • 50g fetaost (jag äter ej komjölk så jag kollar alltid så den bara innehåller får- och getmjölk)
  • 2 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1krm salt/örtsalt
  • 1krm peppar
  • 1krm ekologisk grillkrydda
  • Smör att steka i

1. Skala zucchinin och riv den grovt.

2. Blanda zucchini, 2ägg och fiberhusk.

3. Smula ner fetaosten.

4. Klicka ut ca 1 överfull matsked smet och stek på medelhög värme tills plättarna fått en fin färg.


Servera gärna med knaperstekt bacon!

/Cilja


Av Systrarna - 9 maj 2014 11:30


Här kommer ett recept på en värmande soppa som jag ätit sen barnsben. Det är lätt att göra en stor sats och göra matlådor av det som blir över.



Ingredienser:

1 mellanstor kålrot
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
750 g köttfärs
2 ekologiska buljongtärningar
15-20 kryddpepparkorn
Salt och peppar


Gör så här:

1. Hacka alla grönsaker i mindre bitar.
2. Lägg grönsakerna i en stor gryta och fyll på med vatten så att det täcker.
3. Lägg i buljongtärning och kryddpeppar och koka upp.
4. Låt grönsakerna koka tills de är mjuka och stek under tiden köttfärsen.
5. Krydda färsen rikligt med salt och peppar.
6. Lägg färsen i grytan och fyll på med vatten om det behövs.
7. Låt koka ihop någon minut och servera!


/Veronica

Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Receptbloggens med Blogkeen
Följ Receptbloggens med Bloglovin'
Matbloggstoppen

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se