Direktlänk till inlägg 20 november 2013
Här kommer ett recept på en härligt fräsch halloncheesecake LCHF 8-10 bitar
Botten
Mandel och choklad crunch:
100 g rumstemprererat smör
3 dl mandelmjöl
40 g mörkchoklad
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°
Smält chokladen i vattenbad
Blanda ihop alla ingredienser.
Lägg det i en form, platta ut och grädda ca 5-10 minuter, det ska få lite färg men inte bli bränt!
Ta ut och låt svalna.
Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1-2 msk sukrin +
225 g hallon (tinade frysta går bra)
200 g philadelphiaost
ev. färska bär till garnering
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter
Häll grädde och LCHF-socker i en kastrull och låt sjuda så sockret löser sig
Pressa ur vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden
Ta bort från värmen och låt svalna.
Mixa hallonen till en puré i en mixer (här kan man även passera genom en sil för att bli av med kärnorna)
Blanda mixade hallon och philadelphiaost och tillsätt sedan den avsvalnade grädden
Vispa till en slät kräm
Häll krämen på den avsvalnade bottnen
Ställ kallt i minst 4 timmar
/Cilja
Forst och framst maste jag ursakta min stavning da tangentbordet har i Kanada inte riktigt stammer overrens med svenska texten. Men har kommer ett recept pa en julig cheesecake som min man gjorde harom dagen. Botten 50g smalt smor 3/4 dl ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|