Alla inlägg under november 2013

Av Systrarna - 16 november 2013 21:00

Igår bjöd vi våra gäster på 3 olika lchf cheesecakes en av dom var Peanutbutter Cheesecake. Vi ändrade på ingredienserna från grundreceptet och tog 1,5 dl mandlar istället för 1,5 dl jordnötter till botten så att den skulle vara lite nyttigare. Kommer att lägga ut recept på de två andra så småningom.

En fantastiskt god cheesecake som smakar som Snickers-glass fast utan socker, om man nu föredrar det. Botten är även glutenfri. Passar utmärkt som efterrätt.

Botten

2 dl jordnötssmör
1,5 dl mixade mandlar
1 ägg
2 msk valfri sötning


Fyllning

2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver


Topping
85 g mörk choklad (sockerfri)
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter


 

Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Mandlarna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.

 

Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitor. Häll i smeten i formen.

 

Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. 

Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den hinner mjukna lite grann.


- See more at: Jills Mat


/Cilja

Av Systrarna - 16 november 2013 19:15



Goda och mättande lchf-pannkakor.
2 portioner

Recept:
3 ägg
2 msk fiberhusk
3 msk créme fraiche/ turkisk yoghurt
Lite salt
Smör att steka i

Blanda alla ingredienser och stek pannkakorna i smör. Servera med rårörda hallon, stekt bacon eller smält choklad.

Den här frukosten höll mig mätt till middagen!


/Veronica

Av Systrarna - 16 november 2013 18:45


Sedan jag fick reda på att jag inte tål komjölk har jag testat olika alternativ till detta. Kokos-, ris- och havreprodukter. Det jag gillar bäst är helt klart kokosprodukterna! Här kommer därför ett recept på en jättegod och lättlagad kycklinggryta.


Ingredienser:

- 2 st kycklingfileér

- 4 dl kokosgrädde (santa marias extra creamy coconut milk, tetrapack)

- kryddor 

- något att steka i 


Skär kycklingen i strimlor eller mindre bitar. Stek kycklingen i valfritt stekalternativ. Jag steker i hemmagjord ghee (ett inlägg om ghee och hur man gör det kommer dyka upp här på bloggen snart!) som ger en god smak av smör. Blanda under tiden grädden med valfria kryddor. Jag valde att göra en örtgryta denna gång, så tog alltså lite olika örtkryddor bl.a Herbamare örtsalt och italiensk salladskrydda, lite timjan och så vitpeppar. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra tills såsen kokat upp. 


Serveras exempelvis med en härlig sallad eller - om du inte är noga med kolhydrater - ris. 

 


/ Sonja

Av Systrarna - 16 november 2013 13:15


   


Omega 3 är ett viktigt tillskott för våra kroppar och har massor med fördelar för allt möjligt i kroppen bl.a hjärnans funktion och immunförsvaret. Jag skulle kunna skriva flera A4 om omega 3 men jag håller mig kortfattad. Det är viktigt att det är okoncentrerad omega 3 och att inehållet av omega 6 är liten, omega 6 får vi i oss alldelles för mycket idag av den moderna industrimaten, margariner m.m


Det bästa märket hittills som jag hittat är Eskimo-3 Pure. Den ska finnas i vanliga apotek men finns även för 129 kr inkl. frakt här:

http://www.vitaminvaruhuset.se/eskimo-3-pure-120-kapslar


Eskimo-3

  • Eskimo-3 är en av de mest utförligt undersökta och dokumenterade fiskoljorna
  • Eskimo-3 är den mest stabila fiskoljan på marknaden. Den innehåller en patenterad blandning av olika antioxidanter, Pufanox, som återställer de antioxidanter som förlorats under reningsprocessen
  • Ej koncentrerad fiskolja. (Fördelaktigt eftersom tillverkare av koncentrerade oljor kemiskt manipulerar fiskoljan för att öka koncentrationen av omega-3)
  • 100% naturlig omega-3 via rikligt innehåll av EPA och DHA. Kroppen omvandlar EPA och DHA till omega-3
  • Naturligt koncentrerad Omega-3 som är stabil med högt innehåll av Omega-3 fettsyror i naturlig form, det vill säga i samma form som den förekommer i naturen, fri från kemiska processer

/Cilja

Av Systrarna - 15 november 2013 15:00


 
 


 


Ingredienser:
2,5 dl hasselnötter blötlagda 1 dygn
1 liter vatten
några nypor bourbon vaniljpulver 

  

Antingen gör du så att du blötlägger hasselnötterna över natten eller så mixar du det som dom är, jag brukar variera beroende på hur fort jag vill ha mjölken :)

Mixa alla ingredienser tills inga bitar finns kvar, ca 1 minut i en höghastighetsblender eller med stavmixer.
Sila ut mjölken med en silduk, nötmjölkpåse, nylonstrumpbyxa eller som jag använder ett permanent kaffefilter.

Smaksätt med vanilj.

Spara nötmassan tex i frysen och använd det till kakor senare.

Förvara hasselnötsmjölken i kylen (om du inte dricker upp det direkt). Det klarar sig där några dagar.

Fungerar även att byta ut hasselnötterna till mandlar.


   


/Cilja 

Av Systrarna - 14 november 2013 23:18



 


Egengjord majonnäs går verkligen snabbt och lätt att göra. Jag gör med stavmixer och det blir klart på nån minut.

Här kommer receptet:


Alla ingredienser ska ha samma temperatur.

1 ägg

1 msk senap eller 1 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex rapsolja

Lägg alla ingredienserna i en mixerbägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i. Häll över i en glasburk och förvara i kylskåp.



  


Håller ca 1 vecka i kylskåp!

- See more at: 56kilo.se

Idag åt jag majonnäsen på ett fröknäcke med räkor.


/Veronica 

Av Systrarna - 14 november 2013 23:00



En sak jag ofta äter är äggröra med bacon, kalkon eller skinka. Det är så otroligt gott med lite salt kött till äggröran. Det går snabbt att röra ihop och är perfekt efter träning tillsammans med en härligt uppfriskande smoothie! 


Ingredienser:

kokosfett eller liknande att steka i

3 ägg

6 skivor skinka/kalkon/bacon

1 msk havremjölk (du kan göra med nästan vilken vätska du vill ex. mjölk, vatten, grädde, rismjölk)


Börja med att värma kokosfettet. SKär under tiden köttet i små bitar. Vispa medan köttet steks i pannan på mellanhög värme ihop äggen och havremjölk. När köttet är brynt häller du i äggvätskan i stekpannan. Rör om då och då med t.ex en trägaffel tills önksad konsistens. Jag föredrar en rätt saftig äggröra! :) 

  

/ Sonja

Av Systrarna - 14 november 2013 13:00

Kosttillskottens djungel är en nästan omöjlig värld att förstå sig på. Först och främst så ska man såklart försöka få i sig den näringen man behöver via maten vi äter, men speciellt när du är gravid är det svårt. Barnet klarar sig oftast då den tar den näring som behövs men om du får i dig för lite så är det du som får lida. Oftast av trötthet, illamående m.m


Jag har läst på om dom flesta kosttillskotten och dess olika innehåll. Jag ska göra en kort summering av de bästa kostillskotten under din graviditet, det är nämligen något jag saknade. För det första är det viktigt att dina kosttillskott inte är gjorda av några syntetiska kosttillskott, det har våran kropp mycket svårare för att ta upp och i vissa fall (oftast med de allra billigaste kosttillskotten) blir effekten tvärtom.Om du själv vill ge dig ut och leta så är ett starkt tips att köpa raw kostillskott, dessa är gjorda på olika frukter, bär och grönsaker vilket känns bäst igen av våra kroppar och därmed visar bäst resultat.


Multivitamin - Det ska du börja med direkt du ser på stickan att du är gravid, men det är absolut inte för sent att börja med dom även senare. Jag kommer troligtvis även äta dessa under min amningstid. Detta är ett multivitamintillskott som innehåller allt du ska behöva under din graviditet, men så finns såklart undantagsfall om du har brist på något sen tidigare. Jag har haft uppehåll på dessa kosttillskott 2 gånger under graviditeten och har märkt stor skillnad på hur jag mått. Har varit mycket, mycket tröttare och bara haft allmänt ont lite överallt.

Läs gärna på kommentarer om produkten via länken nedan och där kan du även se innehållet.

Rekommenderar för övrigt märkena VITAMIN CODE eller INNATE även för dig som behöver andra kostillskott.


  



Garden of life - vitamin code, raw prental

Kan köpas HÄR! (iherb.com)



Järn - Detta kan du börja med redan vid v. 12 även om du ej har järnbrist. Man kan isåfall ta 1 tablett 2 ggr/v

och allt eftersom järnvärdet sjunker höja dosen ända upp till 1 tablett varje morgon och kväll

(det har jag börjat med först i v.28) Du kan även själv märka att ditt järnvärde är lågt om du känner dig extra trött och flåsig och har större sug för allt som är onyttigt då kroppen letar efter energi.

Dessa järntabletter rekommenderar jag. Om du provat eller väljer att prova de kemiska varianterna som du hittar bl.a i våra svenska apotek, får som rekommedation från barnmorskan eller om de till och med ger ett recept på starkare kemiska varianter så kommer du med stor sannolikhet märka skillnad på hur kroppen tar upp dessa. Magen kan även reagera med trög ämnesomsättning eller tvärtom.


 

INNATE - Iron  Response 90 tabletter

Kan köpas HÄR! (iherb.com)



Omega 3 - Särskilt DHA behövs för att fostret ska utvecklas optimalt, bland annat när det gäller motorik, minnesfunktion och kognitiv förmåga. Hjälper även din egen hjärna under graviditeten om du har en tendens för klumpighet och dålig koncentration. Dessa kan du ta helt från början.

Det bästa märket jag hittat är Eskimo-3 Pure. Det ska även finnas i vanliga apoteket. FInns för 129 kr inkl. frakt HÄR! (vitaminvaruhuset)


Eskimo-3

  • Eskimo-3 är en av de mest utförligt undersökta och dokumenterade fiskoljorna
  • Eskimo-3 är den mest stabila fiskoljan på marknaden. Den innehåller en patenterad blandning av olika antioxidanter, Pufanox, som återställer de antioxidanter som förlorats under reningsprocessen
  • Ej koncentrerad fiskolja. (Fördelaktigt eftersom tillverkare av koncentrerade oljor kemiskt manipulerar fiskoljan för att öka koncentrationen av omega-3)
  • 100% naturlig omega-3 via rikligt innehåll av EPA och DHA. Kroppen omvandlar EPA och DHA till omega-3
  • Naturligt koncentrerad Omega-3 som är stabil med högt innehåll av Omega-3 fettsyror i naturlig form, det vill säga i samma form som den förekommer i naturen, fri från kemiska processer

 

Emmas blogg kan ni hitta en enkel och bra guide på hur du beställer från iherb, så att du inte råkar ut för några extra tullkostnader eller liknande.

 

/Cilja

Presentation


Hej och välkomna till oss!
Här kommer vi lägga in recept och tips för hälsosam livsstil! Vi strävar efter att ha god kvalité på bilder, text och anvisningar. Vi som skriver är Cilja och Veronica. Hoppas ni får inspiration till hälsosammare val.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<<
November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards